Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 50 dag
cukier 1/2 szkl.
mleko 1/2 l
białko 5 szt.
budyń śmietankowy 1,5 op.
cukier puder 2 łyżki
Ciasto:
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 op.
mąka 3 szkl.
margaryna 250 g
żółtko jajek 5 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kisiel 1/2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarotka

Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Połowę ciasta wkładamy do lodówki, resztą wylepiamy formę 25*37 czm. Nakłuwamy. Pieczemy 30 min. w temp. 170 stopni. Studzimy.
Mleko mieszamy z budyniem, zagotowujemy. Studzimy. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kawałki. smażymy z cukrem do uzyskania konsystencji marmolady. Wsypujemy kisiel, energicznie mieszamy. Studzimy. Bialka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.
Na ciasto wykładamy budyń i rabarbar. Przykrywamy pianą i ścieramy resztę ciasta. Pieczemy ok. 25 min. w 170 stopniach i jeszcze 10 min. z włączoną funkcją termoobiegu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 19.10.2012 11:21
uwielbiam takie ciacha, fajna nazwa:)
Monika63 19.07.2012 09:01
fajny pomysł
katarzyna124 13.05.2011 08:46
Ciekawe ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak