Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
ser gouda 15 dag
ser mozzarella 15 dag
jajko 2 szt.
sól
pieprz
śmietana 12% 75 g
mleko 3/4 szkl.
tłuszcz do formy
ser wędzony 15 (żółty)
ser topiony 15 (z szynką)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta serowa

Forme do tarty (śr. ok. 26 cm) smarujemy tłuszczem. Wylepiamy ciastem, formując wysoki brzeg. Sery kroimy w małą kostkę lub ścieramy na tarce. jajka rozkłócamy. Wlewamy mleko i śmietanę. Dodajemy sery. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Wlewamy na ciasto. Pieczemy 30 min. w 180 stopni z włączonym termoobiegiem.
Do tarty można dodać pokrojone w plasterki oliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 29.12.2013 21:58
fajny przepis
aacaac 16.07.2011 07:06
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak