Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon wiedeński - drink

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 60 dkg
wiśnie 30 dkg
likier wiśniowy 50 ml
parę gałązek melisy cytrynowej
wino białe 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon wiedeński - drink

Truskawki opłukać, osuszyć i usunąć szypułki. Przekroić na pół. Wiśnie umyć i wydrylować. Truskawki i wiśnie przełożyć do szklanego naczynia. Zalać likierem i odstawić na przynajmniej godzinę, żeby wchłonęły alkohol. Melisę opłukać dobrze osuszyć, listki poodrywać od łodyżek. Owoce zalać teraz schłodzonym białym winem. Wstawić do lodówki. Przed podaniem uzupełnić dobrze schłodzonym musującym winem, zamieszać, włożyć listki melisy i rozlewać do szklaneczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.11.2011 17:06
wow-ale musi być smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak