Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z powidłami śliwkowymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

powidła śliwkowe 3 łyżki
sok z cytryny 1 szt
olej słonecznikowy 5 łyżek
wiórki migdałowe 1/2 łyżeczki
pieprz szczypta
cukier szczypta
śledzie 5 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z powidłami śliwkowymi

Śledzie sprawiamy moczymy i filetujemy.Powidła śliwkowe łączymy starannie z sokiem z cytryny i olejem,dodajemy wiórki migdałowe przyprawiamy pieprzem i cukrem i mieszamy.Filety śledziowe zalewamy przygotowanym sosem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.Nie należy ich długo przechowywać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.07.2011 08:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak