Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle z pieczarkami kurczakiem i boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 2 szklanki
filet z kurczaka 1 sztuka
boczek wędzony 5 plasterki
pieczarki 8 sztuk
bazylia świeża do smaku
majonez 2 łyżki
śmietana 12% 2000 ml
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
przyprawa gyros do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle z pieczarkami kurczakiem i boczkiem

Makaron gotujemy, fileta kroimy na drobno i smażymy w przyprawie do gyrosa, w osobnej patelni smażymy pokrojone na połówki pieczarki, i posiekany na drobno boczek.
Sos:
majonez z śmietaną ( może być też jogurt naturalny) przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, ewentualnie kucharkiem ale nie dużo! dodajemy posiekaną świeża bazylie oraz zioła prowansalskie, posypujemy serem, mieszamy razem, zalewamy tym pieczarki z boczkiem, dodajemy usmażonego kurczaka dusimy jeszcze kilka minut mieszając i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.02.2012 23:04
misz masz
iwona332 24.05.2011 10:31
super :)
SmacznaPyza 13.05.2011 12:02
w tytule tagliatelle a w przepisie rurki skośne czyli penne rigate ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak