Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKA PORZECZKOWO – MALINOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z czerwonych porzeczek 1 litr
sok z malin 0,5 litra
cukier żelujący 1,3 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA PORZECZKOWO – MALINOWA

W garnuszku wymieszać oba soki, dodać cukier żelując. Podgrzewać i mieszać, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut.
Gorący wywar przelać do wyparzonych słoików, zamknąć i odwrócone do góry dnem odstawić w chłodne miejsce. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak