Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona impresja Buni :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 pierś z kurczaka
szczypta kurkumy
1/2 szklanki rozmrożonego mielonego szpinaku
1/2 szklanki pokrojonej natki pietruszki
1/3 szklanki słodkiej śmietanki
sól
1 łyżka masła
bulion drobiowy 1 kostka
wasabi 3 łyżeczki
olej z pestek winogron 1 łyżka
makaron ryżowy 2 porcje ("tagliatelle")
serek topiony 2 łyżki (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona impresja Buni :

Na patelni rozgrzać olej i masło i smazyć na rumiano posoloną pierś kurczaka ( pokrojoną w paseczki ).Rumiana zdjąć z patelni i zawinąć w folię aluminiową by nie ostygła .
Na patelnię włożyć szpinak , wsypać pietruszkę ( odłożyc 2 łyżki ), dodać serek i śmietankę .Wymieszać . Doprawić do smaku chrzanem Wasabi. Odcedzony makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował .Wlać sos. Wymieszać. Przykryć i zostawić na 5 minut by wchłonął sos. Wyłożyć na półmisek .Posypać kurczakiem, kawiorem z alg i resztą natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 02.03.2011 13:20
Pięknie wygląda
eli_555 25.11.2010 22:56
Bardzo fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak