Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO \"LODOWIEC\"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
żółtko jajek 5 sztuk
budyń 3 łyżki
mleko 1 1/2 szklanki
masło 1 kostka
olejek cytrynowy 1/2 sztuki
kakao ok. 3 łyżki
galaretki owocowe 2 sztuki
Biszkopty 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO \"LODOWIEC\"

Zagotować szklankę mleka. W połowie rozprowadzić żółtka oraz cukier, dodać do gotującej się większej części mleka i energicznie mieszać. Ostudzić.

Chłodny budyń zmiksować z kostką masła. Masę podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać kakao, drugą wymieszać z olejkiem cytrynowym.

Przygotować (według zaleceń na opakowaniu) galaretki. Do drugiej można dodać mniej wody, tak by lepiej stężała. W jednej maczać biszkopty i układać warstwami na przemian z masami w tortownicy. Drugą wylać na wierzch ciasta. Tort schłodzić. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 04.09.2011 22:15
ciekawa sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak