Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos drobiowo pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko ugotowane 1 sztuka
pieczarki 300 gram
bulion 1 szklanka
śmietana 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
mąka 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos drobiowo pieczarkowy

Pieczarki myjemy, kroimy w pół plastry smażymy, dodajemy mięso obrane z udka. podsmażamy chwilę dolewamy bulion. Dusimy , dodajemy smietanę rozmięszaną z mąka. Hartujemy śmietanę dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 29.09.2011 09:45
super
Mirka-Ludomila 31.08.2011 09:36
apetyczny
daria899 18.05.2011 22:58
pycha
Krystyna32 15.05.2011 10:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak