Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina diabelska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 75dag
cebula 1
natka pietruszki 1\\2pęczka
olej 3łyżki
sól
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina diabelska

Chili umyć ,oczyścić z nasion,pokroić w paski.Cebulę obrać,posiekać.Połowę oleju rozgrzać na patelni,zrumienić cebule.Dodać paprykę,wlać bulion i dusić na małym ogniu 25min.Na innej patelni rozgrzac reszte oleju,włożyć pokrojone w kostkę mięso i oprószyć solą i pieprzem .Smażyć 15min mieszająć.Wołowine dodać do papryki,wymieszać ,przyprawić do smaku solą i dusić do miękkości około 20min .Natkę opłukać ,posiekać i posypać potrawe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 28.12.2011 12:03
fajne
kate.500 19.11.2011 13:38
lubie pikantnosci
owca441 17.09.2011 23:31
jak czytam już pali
teresa18 13.07.2011 20:47
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak