Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone ziemniaki z rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
rzodkiewki 2 pęczki
sól
masło 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
ulubionezioła do posypania
masło do smażenia
kefir 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: smażone ziemniaki z rzodkiewką

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, lekko je schłódź i pokrój na mniejsze cząstki. Dymki drobno pokrój, szczypiorek posiekaj. Na rozgrzanym maśle przesmaż ugotowane ziemniaki. Gdy zaczną nabierać złotego koloru, dodaj do nich rzodkiewki. Jeszcze chwilę trzymaj je na patelni, dopraw do smaku solą i pieprzem, a także ulubionymi ziołami. Pod koniec dodaj dymkę ze szczypiorkiem. Podawaj na ciepło z dodatkiem zimnego kefiru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.01.2012 11:39
fajne
Renataj 18.09.2011 15:55
Bardzo apetyczny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak