Szkocki deser

Szkocki deser

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    100 gram
  • kremówka

    250 ml
  • miód

    2 łyżki
  • whisky

    2 łyżki
  • winogrona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mikserem ubić schłodzoną śmietanę kremówkę. W trakcie ubijania dodać alkohol i miód płynny (najlepiej delikatny lipowy lub wielokwiatowy). Pół paczki herbatników ułożyć na folii spożywczej, przykryć folią i za pomocą wałka dokładnie rozkruszyć. Dodać do ubitej śmietany, dokładnie wymieszać. Do szklanej salaterki włożyć trochę winogron, następnie część ubitej śmietanki, na nią osączone z zalewy i pokrojone w kostkę brzoskwinie i resztę śmietanki. Wierzch udekorować owocami i herbatnikami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

22.06.2011 12:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat