Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana
ziemniaki 4 szt
pieprz
sól
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki pokjroić w plasterki. Włoszczyznę, poza porem, pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na patelni, dołożyć do niego krojone warzywa i lekko poddusić, aby zmiękły. Po chwili dodać również cały kawałek pora, posolić do smaku i nadal dusić. Pod koniec dodać do warzyw pieczarki i przez cały czas delikatnie mieszać. Kiedy całość zacznie się rumienić, przełożyć do większego garnka, zalać bulionem, dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i liść laurowy i gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 17.03.2013 07:40
pyszna zupa
jeta72 30.06.2012 19:23
pyszna
Ada-Gaba 24.06.2012 07:00
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak