Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
pieczarki 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 kulki
cebulka 1 mała
wędlina 20 dkg
sól
pieprz
majeranek
margaryna 2 łyżki
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarkami

Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Kapustę kiszoną jeśli jest za kwaśna to przepłukać pod bieżącą wodą i poszatkować. Białą kapustę również poszatkować i opłukać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić 1 łyżkę margaryny i podsmażyć kapusty odciśnięte z nadmiary wody. Na drugiej łyżce margaryny lekko podsmażyć wędlinę pokrojoną w kostkę dodać cebulkę, pieczarki ziele i liść laurowy-chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka.
Kapustę i pieczarki przełożyć do jednego garnka dodać rodzynki zalać wodą i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 20.06.2012 11:28
pysznosc
Justyna28 30.04.2012 13:22
smaczny:)
PaniMISIOWA 29.04.2012 08:38
pycha!
smakowita 28.03.2012 08:55
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
1j1o1l1a1 12.05.2011 23:16
właśnie podobny robiłam ostatnio :)
Emilia22 12.05.2011 19:14
ale pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak