Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z pieczarkami i brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1 szt
pieczarki 500 g
cebula 1 szt
kukurydza 1 puszka
majonez 6 łyżek
śmietana 22% 6 łyżek
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z pieczarkami i brokułami

Brokuła kroimy, obcinamy łodygi (zostawiamy same \"różyczki\"). Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 7-10 min aż będzie miękki. Wodę odlewamy, zostawiamy brokuła do ostygnięcia. Pieczarki czyścimy, kroimy na stosunkowo cienkie plastry, podsmażamy z pokrojoną cebulą, zostawiamy do wystygnięcia. Sos sporządzamy ze śmietany i majonezu w proporcjach 1:1. Mieszamy z solą i pieprzem wyciskamy do sosu ząbek czosnku. Przygotowanie sałatki: Na dnie miski układamy warstwę brokułów, na to układam warstwę pieczarek z cebulką, następnie kukurydza. Polewam sosem i jeszcze raz tak samo, brokuły, pieczarki, kukurydza, sos.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 18.01.2012 13:53
super
Ania67 16.07.2011 08:51
świetna
Iwona45 12.07.2011 09:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak