Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron penne z sosem neapolitańskim z oregano i tymiankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 200 g
sos do makaronu neapolitański 1 op.
pieprz kolorowy do smaku
kiełbasa śląska 1 szt.
oliwa 1 łyżka
bazylia świeża 2 listki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: makaron penne z sosem neapolitańskim z oregano i tymiankiem

Makaron ugotować z 2 łyżeczkami soli. W między czasie zrobić sos: kiełbasę pokroić w drobną kostkę i usmażyc na 1 łyżce oleju. 1 opakowanie sosu do makaronu- Neapolitański z oregano i tymiankiem wymieszać z 300 ml zimnej wody, wlać do kiełbasy i dusić 5 minut. Gotowym sosem polać makaron, ozdobić świeżymi listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 15.05.2011 20:14
zapraszam
bejciu24 15.05.2011 20:10
poproszę porcję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak