Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce morza z brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

owoce morza 450 g
sos ostrygowy 80 ml
wino półwytrawne 3 łyżki
olej sezamowy 1 łyżka
cukier 1 łyżka
czosnek ząbki 3 szt
olej roślinny 3 łyżki
brokuły 300 g
imbir starty 1 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
kiełki fasoli mung 100 g
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce morza z brokułami

Zaczynamy od dokładnego umycia owoców morza. W średniej misce mieszamy sos ostrygowy, sherry półwytrawne, cukier oraz olej sezamowy. Do marynaty dodajemy owoce morza, mieszamy, po czym odstawiamy pod przykryciem, do lodówki na 2 godziny.Po 2 godzinach odcedzamy owoce morza z marynaty.W woku rozgrzewamy olej, wkładamy owoce morza, smażymy do czasu, aż się przyrumienią i zmiękną, cały czas mieszamy.W tym samym woku rozgrzewamy pozostałą część oleju, po czym smażymy czosnek oraz imbir do czasu, aż wydzielą aromat. Następnie dodajemy brokuły, cebulę dymkę i odstawioną marynatę, smażymy cały czas mieszając do czasu, aż brokuły zmiękną. Ponownie wkładamy owoce morza do woka, składniki mieszamy, chwilę podgrzewając. Po 2 minutach smażenia, dodajemy kiełki fasoli, podgrzewamy jeszcze chwilę. Owoce podajemy udekorowane smażonym czosnkiem z ryżem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 26.08.2011 09:02
super
Rique 20.07.2011 06:53
może byc smaczne:)
halina17 12.05.2011 17:11
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak