Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 sztuki
marchewki 4 średnie sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 1 kulka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sól
pieprz
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki z jajkiem

Do garnka włożyć umyte mięso ,marchew,przyprawy i gotować do miękkości.Pałki i marchew wyjąć na talerz,a wywar przelać przez sito, odmierzyć ok. 3/4 litra ,dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.Mięso oddzielić od kości i skóry.Do małych pojemniczków (u mnie opakowania po serkach Danio) poukładać ćwiartki jajek,kawałki marchewki i rozdrobnione mięso.Zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki aby stężało najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.05.2012 22:06
fajnie wyglądają. jajek z reguły nie dodaję do galarety. Muszę wypróbować z jajkami
PaniMISIOWA 11.05.2012 18:02
fajne
Dorota59 29.09.2011 00:07
cos dla mnie
ben-ka 27.09.2011 08:04
pomysłowe wykorzystanie opakowań po serkach:) bardzo ładnie się prezentuje ta galaretka.
smakowita 15.06.2011 10:22
żelatyny daję 1 i 1/2 łyżki
Beatris 15.06.2011 10:16
A ile dodać żelatyny?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak