Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka panierowane z sosem tatarskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
majonez 250 g
kaparów 1 łyżka
komiszony 4 sztuki
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
estragon 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka panierowane z sosem tatarskim

9 jajek ugotować na twardo obrać surowe jajka wbić na talerz przyprawić solą i pieprzem roztrzepać widelcem a na drugi talerz wsypać bułkę tartą 8 ugotowanych jajek namoczyć w roztrzepanym jajku i optoczyć w bułce rozgrzać olej do tem 170 stopni smażyć jajka na złoty kolor i wkładać na papiery ręcznikowe aby osączyć z tłuszczu pozostałe jajko dokładnie pokroić posiekać korniszon dodać do majonezu razem z kaparami pietruszką trybulą i estragonem doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak