Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane grillowane cebule

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 10 dag
olej
sól
majeranek
pieprz
groszek 2 łyzki
papryka 1/2 szt.
ser żółty 2 łyżki
jajko 1 szt.
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane grillowane cebule

Cebulę obieramy i przekrawamy wzdłuż. Blanszujemy. Wyjmujemy kilka wewnętrznych warstw i siekamy. Paprykę kroimy w kostkę. Mięso wyrabiamy z jajkiem na masę i wraz z papryką smażymy na oleju. Mieszamy z groszkiem i posiekaną cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Każdą połówkę cebuli faszerujemy. Zawijamy w folię i grillujemy 20 min. na rozgrzanym ruszcie. Następnie odwijamy i posypujemy startym serem. Pieczemy jeszcze 5 min. Można podawać z surówką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.02.2014 09:07
fajny pomysł
kate.500 11.09.2013 21:31
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak