Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w oleju z ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 łyżka
cebula 1 średnia
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 1 kulka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1/4 sztuki
matijasy 2 płaty duże

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w oleju z ziołami

Śledzia wymoczyć w wodzie z dodatkiem octu.Cebulę obrać , pokroić w pół krążki, paprykę wyszorować i pociąć na paski,a śledzia pokroić w 1,5 cm paski i trochę skropić sokiem z cytryny .Do czystego słoika na dno włożyć liść,ziele, pieprz,potem przekładać warstwami cebuli,papryki ,śledzia i szczypty ziół prowansalskich i tak do wyczerpania składników.Na samym wierzchu powinna być cebulka z papryką.Zalać oliwą,słoik zakręcić i wstawić do lodówki na 2 doby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 18.06.2012 20:31
pycha
PaniMISIOWA 21.05.2012 20:55
mniam!
smakowita 10.02.2012 19:33
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
emylka86 19.01.2012 10:03
robie podobne!~

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak