Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki duże 2 szt.
boczek wędzony 18 plasterków
czosnek 4 ząbki
koper świeży 2 łyżki
cebuka 1 szt.
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z boczkiem

Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w plastry. Dzielimy na trzy porcje.
Z folii aluminiowej formujemy miseczkę. Wlewamy 2 łyżeczki oleju, kładziemy 3 plastry boczku, 1/2 porcji ziemniaków, cebuli i czosnku. Posypujemy pieprzem, solą i koperkiem. Wkładamy reszte porcji warzyw i 3 plasterki boczku. Polewamy olejem. Brzegi folii zawijamy do srodka. Szczelnie owijamy dodatkową warstwą foilii. Robimy jeszcze dwie takie paczuszki.
Pieczemy na grillu ok. 30 min., aż ziemniaki zmiękną. W czasie pieczenia paczuszki obracamy. Podajemy z keczupem, sosem czosnkowym lub koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.11.2013 09:40
Mniam, pyszne
dorotka0000025 12.09.2012 12:46
ciekawy pomysl na ziemniaki
Papryczka 17.10.2011 15:21
smaczne
ziutula
ziutula 20.08.2011 14:11
dla mnie proszę z kefirem....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak