Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt.
pieczarki 25 dag
ziemniak 6 szt.
papryka 1 szt.
przyprawa do szaszlykow
olej 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z ziemniakami

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w 2 cm kostkę. Obficie oprószamy przyprawą do szaszłyków i polewamy olejem. Mieszamy wstawiamy na 12 godz. do lodówki.
Pieczarki oczyszczamy i myjemy. Przekrawamy na połówki, a większe w ćwiartki. Paprykę kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy i kroimy w duże kawałki.
Na patyczki do szaszłyków na przemian nabijamy mięso, ziemniaki, pieczarki i paprykę. Pieczemy na grillu ok. 30 min. Od czasu do czasu obracamy. w razie potrzeby skrapiamy olejem, który pozostał zmarynowania mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.01.2014 06:07
bardzo lubię
Lidia6 24.10.2011 10:46
uwielbiam szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak