Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na cienkim spodzie pól na pół

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
drożdże 0,5 dkg
sól 1/4 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
farsz1
szynka gotowana 10 dkg
ananas z puszki 2 plasterki
farsz2
wędlina 10 dkg
żółty ser 20 dkg
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
oregano
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
ogórek kwaszony 1 sztuka
ketchup 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na cienkim spodzie pól na pół

Mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże z cukrem-odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do miski dodać sól,oliwę i mleko.Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę przekryte ściereczką.Szynkę w plasterkach pokroić na szerokie paski,ananasa osączyć z nadmiaru soku i pokroić na mniejsze kawałki.Ser zetrzeć na tarce.Wędlinę pokroić w cienkie słupki,ogórka i jajko w plasterki.Ciasto rozwałkować na bardzo cienki okrągły placek , przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ,rozsmarować ketchup z koncentratem, posypać oregano i 1/3 sera.Na połowie rozłożyć każdy z farszów, posypać resztą startego sera i przyprawa do pizzy.Piec w piekarniku nagrzanym 230 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 04.06.2012 17:54
uwielbiam takie dodatki
smakowita 10.02.2012 19:34
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
magduś83 19.09.2011 20:21
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak