Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety śledziowe z pietruszką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
mąka
sól
pieprz
natka pietruszki
olej
smalec 1/4 łyżeczki
śledzie po 2 na osobę

Przepis i sposób przygotowania na: filety śledziowe z pietruszką

Śledzie oczyszczamy płuczemy obcinamy łby i wykrajamy filety odrzucając kręgosłup.Filety wkładamy do miski i zalewamy mlekiem i odstawiamy na 30 min.Wymoczone filety odsączamy z mleka,lekko je solimy oprószamy pieprzem i przyprawą do ryb i panierujemy w mące.Smażymy na złoty kolor na gorącym oleju wymieszanym ze smalcem, po 2-3 minuty z każdej strony.Ryby podajemy na gorąco posypane drobno posiekaną natką pietruszki z ziemniakami i pikantną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 18.12.2011 20:38
smaczne
dorotka0000025 11.09.2011 14:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak