Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
woda 1,5 litra
mąka 3 łyżki
olej do smażenia wg uznania
papryka 1 (płatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Szynkę pokroić w dużą kostkę, posypać solą i pieprzem, przyrumienić lekko na oleju. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, płatki papryki, przyprawę do mięs i kostkę mięsną. Wymieszać, lekko przysmażyć. Dolać wodę, zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem ok.1,5 godziny. Mąkę dokładnie rozmieszać w 1/2 szklance zimnej wody, zagęścić nią sos. Podawać np. z kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 20.02.2012 09:38
uwielbiam
Dorian 12.10.2011 08:05
klasyczny deser jest pyszny
Weronika_eM 11.08.2011 19:43
smaczny
Weronika_eM 11.08.2011 19:43
smaczny
Katarzyna/kate1980 14.06.2011 20:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak