Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka Faserowane cebulowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
bułka czerstwa 10 g
mleko 10 ml
cebula 15 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 g
tłuszcz 15 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka Faserowane cebulowe

Jajka umyć ugotować na twardo wystudzić po czym każde wzdłuż nie pognieść skorupki wybrać zawartość bułkę namoczyć w mleku lekko odcisnąć zmielić w maszynce razem z jajkami cebulę opłukać drobno pokrajać i dusić na tłuszczu do masy dodać cebulę pieprz sól dobrze wymieszać farszem napełnić skorupki po czym odwracać je maczać w bułce tartej i układać na patelni zrumienić na tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak