Gruszki z grilla

Gruszki z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 sztuki
  • płynny miód

    4 łyżki
  • cytryna

    1 sztuka
  • szczypta cynamonu

  • masło

    2 łyżki
  • wiórki czekolady

  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki umyć, osuszyć, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny. Masło stopić, lekko ciepłe połączyć z miodem, łyżeczką soku cytrynowego, wymieszać. Posmarować ćwiartki gruszek, posypać cynamonem, ułożyć na folii, grillować 15 minut. Podać z wiórkami czekolady i bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat