Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie wędzone z sosem pomidorowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
woda 1/4 szklanki
cukier 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
natka pietruszki
tymianek 1 łyżeczka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie wędzone z sosem pomidorowym

Śledzie obieramy ze skóry i ości tak aby zostały całe połówki ryb.Obrane ryby kładziemy na płaskim półmisku.Cebulę drobniutko siekamy szklimy na gorącym oleju nie przyrumieniając bo sos będzie gorzki,do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy sok z cytryny wodę,cukier szczyptę soli pieprzu i tymianek,całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia,następnie studzimy i zimnym polewamy połówki śledzi.Przykrywamy i wstawiamy do lodówki.Przed podaniem osypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 23.10.2011 17:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak