Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabeczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kapusta biała 1 główka
cebula 2 sztuki
smalec 0,5 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabeczki

Z kapusty najpierw wykroić głąb.Za nużyć ją w gorącej wodzie,aż liście będą miękkie.Na smalcu zarumienić posiekaną cebulę i dodać do mięsa mielonego.Dodać ryż i wszystko doprawić.Wymieszać.Farsz zawijać w liście kapusty.Gołąbki ciasno poukładać w garnku i dusić do miękkości w lekko osolonej wodzie.Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 17.07.2012 09:44
uwielbiam takie mmm :)
KasiaK90 29.04.2012 08:29
uwielbiam
kuklik 02.04.2012 07:59
ale narobiłaś mi smaku
iknbozka 17.02.2012 19:27
mniam
Ania67 20.01.2012 23:22
pycha
daria899 14.12.2011 23:56
uwielbiam
Kuchareczekjeden 25.10.2011 11:59
bardzo lubię
Gonia555 08.08.2011 20:04
palce lizać
RenataZ-et 21.07.2011 00:10
pyszności :)
ronald88 17.07.2011 14:33
wow pomysłowe
rafalanka 16.07.2011 19:41
super
Tika4444 11.07.2011 18:21
aż ślinka leci
Tika4444 11.07.2011 18:20
smakowicie wyglądaja
smakoszek 10.07.2011 08:01
pyszniutkie
Justyna Jussstiii 27.06.2011 21:37
super
rafalanka 19.06.2011 09:37
cudeńko
AgaS10 13.05.2011 21:29
lubimy gołąbki:)
Grazyna0211 13.05.2011 09:18
smaczne danie
suzana 12.05.2011 14:14
chętnie bym takie zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak