Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołduny mojej babci

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
woda do zarobienia
Farsz:
baranina 35 dag
polędwica wołowa 30 dag
czosnek ząbki 5 sztuk
cukier 1/4 łyżeczki
rosół 3 łyżki
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kołduny mojej babci

Z mąki,jaj , wody i odrobiny soli zagniatamy ciasto.Mięso mielimy w maszynce i dodajemy do niego czosnek roztarty,majeranek,pieprz,sól,cukier i rosół.Wszystko dokładnie mieszamy.Z ciasta cienko rozwałkowanego wykrawamy kółka szklanką.Na kółka nakładamy niewielką porcję farszu.Wrzucamy na osolona wodę i gotujemy kilka min.Można podawać z rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.06.2012 10:56
super
jeta72 23.01.2012 17:39
świetne
Marzena34 08.09.2011 11:04
extra
ziutula
ziutula 28.07.2011 22:18
i do barszczu i do rosołu...
Justyna Jussstiii 26.07.2011 17:30
super
Edyta38 16.05.2011 17:04
smaczne
joanna77 15.05.2011 21:59
sklejamy,sklejamy!!
AgaS10 13.05.2011 21:30
apetyczne:)
romanrafal
romanrafal 12.05.2011 14:40
cudo
suzana 12.05.2011 14:14
a nie sklejamy ani nic?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak