Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsik wołowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 70 dag
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
tłuszcz do formy 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsik wołowy

Mięso przepuścić przez maszynkę,bułkę namoczyć w zimnej wodzie,odcisnąć.Cebulkę posiekać.Mięso,bułkę i cebulkę wymieszamy w misce,dodajemy musztardę i doprawiamy pieprzem i solą.Masę możemy położyć na stolnicy i nadać jej kształt prostokąta.Pośrodku ułożyć jajka,jedno za drugim.Ściśle zwinąć mięso.Włożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanki.Piec około 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 24.04.2012 20:06
pycha
romanrafal
romanrafal 03.12.2011 08:56
smaczny
Dorian 20.11.2011 18:31
pychotki
Kuchareczekjeden 13.11.2011 10:14
pycha
AgaS10 15.10.2011 08:26
smaczne:)
Marzena34 06.09.2011 10:44
pyszny
Tika4444 05.08.2011 11:43
fajny pomysł
berys18 03.08.2011 11:55
z wołowiny - musi być smaczne
Justyna Jussstiii 07.07.2011 00:30
super
Teresa19 03.06.2011 07:19
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak