Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
jabłka 2 szt
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona z jabłkiem

Wątróbkę moczymy kwadrans w mleku, aby była smaczniejsza.
Jabłka obieramy( nie koniecznie), kroimy na ćwiartki, a cebulę w piórka. Na rozgrzanym oleju podduszamy cebulę, dodajemy jabłka i wątróbkę, dusimy do miękkości, posypujemy delikatnie mąką, mieszamy aby wytworzył sie sos. Przyprawiamy solą i pieprzem przed samym podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.06.2011 23:40
pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak