Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek wołowy 1 kg
ziemniaki
oliwa
czosnek
sos sojowy 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1\\2 łyżeczki
pieczarki 10 szt.
pomidorki koktajlowe

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Mięso kroimy w kostkę grubą , do miseczki dajemy czosnek rozdrobniony , oliwę z oliwek , tymianek, sos sojowy , czosnek w proszku, natkę pietruszki posiekana, dobrze wymieszać .Wkładamy kawałki mięsa do tego, wsadzamy do lodówki na ok. 2 godziny. Ziemniaki ugotować parę minut pokroić w plasterki, Do drugiej miseczki dajemy pieczarki, cebulę , pomidory wlewamy oliwę z oliwek , sól, pieprz , czosnek w proszku. Na patyczki nadziewamy i grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak