Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa
polędwiczki wieprzowe
Czosnek suszony Prymat
masło 1 łyżka
pieczarki
cebula biała 2
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym i cebulą

Polędwiczkę umyć i pokroić w grubsze plastry , natrzeć solą , pieprzem , czosnkiem w proszku i smażyć z każdej strony na patelni , następnie wyjmujemy samo mięso z patelni położyć na talerzu i przykryć folią aluminiową, a do tej samej patelni dodać masło, cebulkę , grzyby umyte i pokrojone i to dusimy 4 minuty mieszając, dodajmy jeszcze czosnek roztarty oraz mąkę . Zamieszać . Jeszcze tylko bulion . Cały czas mieszamy . Na koniec doprawiamy jeszcze raz solą , pieprzem. Wkładamy z powrotem mięsko i gotujemy całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 10.03.2012 17:04
super przepis
Halusia 21.06.2011 08:17
Świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak