Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko pieczonne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka bez kości 5
oliwa
sok z cytryny
skórka z cytryny
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Udko pieczonne

Połączyć wszystkie składniki . Wsadzić udka to woreczków foliowych wraz z tą marynatą i trzymamy w w lodówce przez 2 godziny . Następnie wlewamy oliwę na patelnię i kładziemy udka wyjęte z foli na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor długo wraz z tym sosikiem który cały czas powinien nam powstawać . Podajemy dowolnie .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 18.09.2012 22:30
lubie udka pieczone
Katarzyna/kate1980 24.02.2012 21:26
super
Ewelina38 04.10.2011 10:36
zawsze pyszne :)
agnieszka137 12.05.2011 11:21
apetyczne udka
Misiek1 12.05.2011 09:51
super wygląda i musi być bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak