Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czerwone papryczki chili 2 szt
zielona papryka 1 szt
sproszkowane chili 1/4 łyżeczki
biały ocet winny 1 łyżka
pokrojone pomidory z puszki 400 g
gotowane obrane krewetki 250 g
kapusta pekińska 1 główka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z chili

Cebulę pokroić w kostkę,papryke chili w plasterki,papryke zieloną w kostkę,
Rozgrzać oliwę na patelni o grubym dnie. Dodać cebulę, czosnek, papryczki chili, paprykę i chili w proszku, podgrzewać 12 minut na średnim ogniu, dopóki cebula i papryki nie zmiękną. Dodać ocet i pomidory; gotować 15 minut, bez przykrycia. Dołożyć krewetki i kapustę, gotować 5 minut. Podawać z makaronem ryżowym, pokropionym odrobina octu ryżowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 18.07.2012 19:19
zapowiada się smakowicie
halinka1011 12.05.2011 08:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak