Szpinaczki z szynką

Szpinaczki z szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    40 dkg
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    1 łyżka
  • duże plastry szynki drobiowej (konserwowej)

    8 plastrów
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • olej do smażenia

    5 łyżek
  • sól, pieprz, przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt

    3 łyżki
  • ser feta

    100 gram
  • posiekany koper

    2 łyżki
  • białko

    1 sztuka
  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak oczyścić. Podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, szczyptę słodkiej papryki. Dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Ugotowane na twardo jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Na plastry szynki nakładać porcje szpinaku oraz ćwiartkę jajka, złożyć plastry na połowę. Białko jajka rozmieszać widelcem, na drugi talerz wsypać bułkę tartą. Plastry panierować w białku i bułce tartej, smażyć na rumiano.
Sos majonezowy: majonez wymieszać z jogurtem, serem i koperkiem, dodać sól oraz pieprz, dokładnie wymieszać. Przelać do sosjerki. Usmażone plastry szynki podawać z sosem i ćwiartkami pomidorów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna138

18.08.2011 22:44
ciekawe

Rybciia

05.07.2011 22:01
fajne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat