Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorek z warzywami w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki cielęce 600 g
włoszczyzna
sok z cytryny
kukurydza 2 łyżki
brokuł 0,5
sól, cukier, pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorek z warzywami w galarecie

Ozorki zalać woda, dodać sól, pieprz i listek laurowy. Gotować godzinę. W połowie gotowania zdjąc skórę, dodac włoszczyznę i cebulę. Ugotowne ozrki wyjąc i przycisnć deseczką. Do wywaru dodać sok z cytryny, sól i cukier. W ciepłym wywarze rozpuścic żelatynę. Ozorki pokroić, rozłożyć do foremek, obłożyć kukurydzą, plastrami marchwi i ugotowanymi na wywarze brokułem. Zalać galaretą. Wstawić na 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.04.2013 09:53
interesujące..
adam1f 19.05.2011 00:13
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak