Ozorek z warzywami w galarecie

Ozorek z warzywami w galarecie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozorki cielęce

    600 g
  • włoszczyzna

  • sok z cytryny

  • kukurydza

    2 łyżki
  • brokuł

    0,5
  • sól, cukier, pieprz

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ozorki zalać woda, dodać sól, pieprz i listek laurowy. Gotować godzinę. W połowie gotowania zdjąc skórę, dodac włoszczyznę i cebulę. Ugotowne ozrki wyjąc i przycisnć deseczką. Do wywaru dodać sok z cytryny, sól i cukier. W ciepłym wywarze rozpuścic żelatynę. Ozorki pokroić, rozłożyć do foremek, obłożyć kukurydzą, plastrami marchwi i ugotowanymi na wywarze brokułem. Zalać galaretą. Wstawić na 2 godziny do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.04.2013 09:53
interesujące..

adam1f

19.05.2011 00:13
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat