Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa ze szparagami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 150 ml
groszek ptysiowy 3/4 szklanka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1,5 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżki
groszek konserwowy 1 puszka
szparagi 700 g
bulion 1 szt
serek śmietankowy 1 (topiony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa ze szparagami

Bulionetkę rozrabiamy z 500 ml wody, zagotowujemy i dodajemy groszek i szparagi pokrojone na 2 cm kawałki. Gdy warzywa będą na pól miękkie dodajemy mleko, po chwili dodajemy serek i gotujemy na małym ogniu aż się rozpuści. Odstawiamy garnek z ognia i doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową ( dajemy jej niewiele bo ma intensywny smak). Do miseczek nalewamy zupę i bezpośrednio przed podaniem wrzucamy groszek ptysiowy i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 20.06.2012 22:48
ciekawy przepis
Jolanta40 18.05.2012 07:11
cieszę się, że się podoba
Ela15 01.07.2011 08:13
super
agnieszka189 01.06.2011 09:49
fajowa
Jolanta40 13.05.2011 07:42
dziękuję
Gosia40 12.05.2011 15:42
znakomicie wygląda
SmacznaPyza 12.05.2011 14:38
bardzo apetycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak