Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1szkl
mąka 1szkl
jajko 2
jogurt 1\\2szkl
proszek do pieczenia 2łyżeczki
cukier waniliowy 2opakowania
sól 1\\4łyżeczki
olej do smażenia 1szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ryżem

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli,przecedzić,ostudzić.Jajka rozmącić z cukrem waniliowym .Ciągle mieszając dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,jogurt na końcu ryż.Na dużej patelni rozgrzac olej i łyżką nakładać nieduże porcje ciasta .Smażyć z obu stron na złoty kolor .Usmażone przełożyć na talerz ,podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.07.2013 10:01
smaczne ;)
Teresa19 16.10.2011 21:02
dobre
Izabela28 14.08.2011 12:27
świetny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak