Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwadraciki z bryndzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bryndza 30dag
mąka 40dag
jajko 1
mleko 1\\2szkl
koperek pęczek
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kwadraciki z bryndzy

Bryndzę utrzeć w misce drewnianą łyżką na gładką masę.Koperek opłukać,drobno posiekać.Do sera dodać mleko,makę(2 łyżki odłożyć)jajko,koperek i wyrobić twarde ciasto.Przykryć miske z ciastem serwetką i odstawić na godzinę .Ciasto rozwałkować na dość gruby placek ,podsypując mąką ,aby sie nielepiło i pokroić na kwadraty .Kluski wrzucać partiami na osolony wrzątek i gotować do chwili ,gdy wypłyną na powierzchnię .Wyjmować na sitko i przelewac gorącą wodą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.01.2012 08:39
pycha
Barbara/zuza22_85 02.12.2011 11:49
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak