Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa maślana ubijana na parze do biszkoptu

5.0
(40)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na podstawową masę maślaną ucieraną na parze. Świetna do biszkoptów lub ciasteczek. 

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 0,75 szklanki
masło 250 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Masa maślana ubijana na parze do biszkoptu

1. Jajka całe miksujemy i dodajemy cukier.

2. Zagotowujemy wodę w garnku. Gdy woda będzie lekko wrzeć kładziemy miskę z jajkami i miksujemy aż zgęstnieje. Studzimy.

3. Ucieramy masło na puch.

3. Do masy maślanej  dodajemy po łyżce jajka i ubijamy. Do masy, pod sam koniec ubijania, można dodać aromat. Mamy gotową masę do przełożenia dowolnego ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kololo 11.02.2024 15:26
mniammniammniam
Emiliozo 19.08.2012 22:41
skorzystam
artur7 12.01.2012 18:57
polecam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak