Sposób przygotowania
drozdze rozrabiamy i odstawiamy do wyrosniecia,po czym laczymy z maka,sola i ciepla woda.Rekami maczanymi w oleju zagniatamy ciasto.Odstawiamy do wyrosniecia.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.Podsmazamy na patelni,lekko solimy.
Ciasto dzielimy na rowne porcje,walkujemy nadajac pozadany ksztalt,podluzny lub okragly.Nakladamy sos pomidorowy,pieczarki i posypujemy serem.Wkladamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy ok.15-20 minut w temperaturze 180 stopni
Ciasto dzielimy na rowne porcje,walkujemy nadajac pozadany ksztalt,podluzny lub okragly.Nakladamy sos pomidorowy,pieczarki i posypujemy serem.Wkladamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy ok.15-20 minut w temperaturze 180 stopni
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Goya
Mysiunia