Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z kurczakiem i gruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sałata dębolistna
filet z kurczaka 1 podwójny
gruszki marynowane 2 szt
ser z pleśnią 200 g
orzechy włoskie 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Z kurczakiem i gruszką

Sałatę podziel na liście. Mięso pokrój na kawałki, posól, oprósz pieprzem i usmaż na oleju. Ser pokrój na kawałki. Gruszki pokrój na ćwiartki. Z musztardy, octu, miodu i oliwy przygotuj sos. Na liściach sałaty ułóż kawałki kurczaka i gruszki, ser oraz orzechy. Wszystko polej sosem, oprósz pieprzem i posyp natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak