Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 1
piwo 1/2 szklanka
gałka muszkatołowa
sól 1/2 łyżeczka
olej 1/2 łyżka
olej do smażenia
pieprz
pieczarki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście piwnym

Białko oddzielamy od żółtka. Ubijamy na sztywną pianę.
Żółtko dodajemy do mąki. Wlewamy piwo. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką. Dodajemy 1/2 łyżki oleju. Wszystko razem miksujemy. Powinna nam powstać masa o gęstości masy naleśnikowej. Do masy dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy. W garnku rozgrzewamy olej. Pieczarki w całości zanurzamy w cieście i wkładamy na olej.
Smażymy na złoty kolor.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 17.11.2011 18:16
Fajny przepis :) nie wpadłabym sama na coś takiego:)
mirosława4 21.08.2011 14:41
smaczna kolacyjka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak