Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z pieczarkami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
cebula
mięso mielone 300 g
śmietana 125 ml
jajko 1 szt
ser żółty 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pomidory krojone z puszki 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z pieczarkami i serem

Pieczarki i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Mięso połączyć z pieczarkami z cebulą, jajkiem i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 12 pulpecików, ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać pomidorami wymieszanymi ze śmietaną. Zapiekać 30 min w 180*C. Ser ułożyć na pulpetach pod koniec pieczenia, aby się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona15 29.01.2012 19:50
pulpety uwielbiam, te wygl?daj? na rewelacyjne
Robert10 11.05.2011 16:26
zapowiada się apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak