Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z fileta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
papryka czerwona 1 szt.
cebula czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
pieczarki 8 sztuk
marynata do mięs Prymat do smaku
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z fileta

Fileta kroimy na kawałki 2 cm , marynujemy go w marynacie do mięs Prymat, przez około godziny, cebule na plasterki, pieczarki na połówki, paprykę na kostkę około 2cm. Nabijamy na szpikulce na przemian warzywo- mięso. Grillujemy do upieczenia mięsa często obracając, można też w piekarniku przy temp. 200st. około 20-30 min często obracając

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak