Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt.
cebula 3 szt.
kiełbasa śląska 3 laski
masło 1/2 kost.
papryka czerwona
pieczarki 1/2 kg.
kostki rosołowe wołowe 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
mąka 2 łyżki
kapusta biała 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta po węgiersku

cebule obrać pokroić w piórka i podsmażyć na maśle,kapustę poszatkować i dodać do cebuli,wymieszać i dusić,marchew obrac umyć i zetrzeć na tarce o duzych oczkach,pieczarki pokroić w plasterki,paprykę w cienkie słupki,kiełbasę w kostkę,podsmażyć z marchewką i dodać do kapusty wkruszyc kostki rosołowe,doprawić do smaku solą,pieprzem i kucharkiem wymieszać i dusić do miękkości,na koniec gotowania zagęścić danie mąką rozrobioną z odrobiną wody,zagotowac i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.05.2012 09:25
moje smaki,pycha !
Angelika10 16.01.2012 01:13
super przepis
Motorek 01.06.2011 10:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak